METSÄRETRIITIT

Monta kertaa olet pysähtynyt tänään, eilen tai koko viime viikolla? Pysähtynyt vain hiljaisuuteen, ilman ulkoisia ärsykkeitä kuten puhelinta tai televisiota? Milloin viimeksi kuuntelit itseäsi ja sisältäsi tulevia ajatuksia, tunteita ja sydämen ääntä? Käytämme kaiken ylimääräisen ajan yleensä kaikkeen muuhun kuin itsemme kuunteluun. Käymme hemmotteluhoidoissa tai hierojalla mutta emme varaa kalenteriin pelkkää tyhjää. Varaa itsellesi nyt kalenteriin merkintä ”minä” niin me viemme sinut luontoon, ja sinulla on myös aikaa tehdä retki sinuun itseesi. 

Luonnon terveysvaikutukset ovat mahtavia, siellä verenpaineesi laskee ja mieli rauhoittuu. Stressitasot lähtee laskuun jo pelkällä luonnossa oleilemisella. Siihen kun lisätään turvallinen ryhmä jossa pohditaan elämän suuria kysymyksiä, rentoudutaan nuotiolla ja hiljennytään ohjatusti, niin elämysretki on valmis. Metsäretkien tarkoitus on päästää irti kiireestä, rauhoittaa mieli ja keho vastaanottavaiseksi omille ajatuksille sekä omalle hyvinvoinnille. Teemme retkillä erilaisia rentoutumisharjoituksia, pysähdymme hetkeen ja olemme läsnä itsellemme.

Metsäretriitti

Metsäretriitti on päiväretki luonnon helmaan.

Päiväretki on turvallinen tapa tutustua luontoon, omaan itseensä ja hypätä hetkeksi pois oravanpyörästä. Päivän luontoretki tarjoaa lukuisia etuja hyvinvoinnillesi! Retkellä tutustumme luontoon, luonnossa liikkumiseen ja nautimme stressittömästä ilmapiiristä.

Retkillä nautitaan myös maistuvasta retkiruuasta.

Elämyspuun opastuksessa pääset rauhoittumaan ohjatusti ja jättämään arkihuolet taatusti taakse. Ohjatut rentoutumis ja -mielikuvaharjoitukset metsän keskellä palauttavat stressistä ja laskevat verenpainetta. 

Olemme metsässä luonnon armoilla, joten otathan tämän huomioon varusteissasi. Varaa mukaasi mieluummin liikaa lämmintä vaatetta, kuin liian vähän!

Seuraavat retket:

1.8.2020 Tapaamme kuhankuonon parkkipaikalla klo 10.00. Luvassa kävelyä ja rentoutumisharjoituksia ja herkullista lähiruokaa. Paluu parkkipaikalle noin klo 16.00

Tarvitset mukaan säänmukaisen vaatetuksen ja hyvät, tukevat kävelykengät (maasto polkua ja pitkospuita) sekä vesipullon ja istuinalustan. 

Päiväretki on turvallinen tapa tutustua luontoon, omaan itseensä ja hypätä hetkeksi pois oravanpyörästä. Päivän luontoretki tarjoaa lukuisia etuja hyvinvoinnillesi!

Hinta: 79€ (sis. alv 24%)

HUOM! Voit nyt vain varata paikan ja retken toteutuessa tulee vasta maksu.

Elämysyö metsässä

Liikumme luonnossa ja yli yön retkillä majoitumme teltoissa.

Tutustumme luontoon, luonnossa liikkumiseen ja opettelemme retkeilyn perustaitoja. Retket ovat osallistavia ja pääset tekemään niillä juuri sen verran, kuin tuntuu hyvältä. Retkillä rentoudumme yleensä yhdessä rentoutuen ja nuotiotulien ääressä aikaa viettäen.

Retkillä nautitaan terveellisestä ja maistuvasta retkiruuasta, menultamme löytyy muun muassa, nuotiolla valmistettu herkullinen loimulohi, sekä tuoreet kasvikset. Metsäillallisen kruunaa muurikkaletut nuotion äärellä.

Yli yön mittaisilla retkillämme on aina mukana kokenut eränkävijä joka samalla toimii kouluttajana ja opastajana eräasioissa. 

Tutustumme ja harjoittelemme hänen avustuksellaan retkeilyn perusteita, retkeilyn varusteita, ruoanlaittoa, luonnossa liikkumista ja jokamiehen oikeuksia.

Jonnan ja Hannan opastuksella pääset rauhoittumaan ohjatusti ja jättämään arkihuolet taatusti taakse. Ohjatut rentoutumis ja -mielikuvaharjoitukset metsän keskellä palauttavat stressistä ja laskevat verenpainetta. 

Olemme metsässä luonnon armoilla, joten otathan tämän huomioon varusteissasi. Varaa mukaasi mieluummin liikaa lämmintä vaatetta, kuin liian vähän! Yövymme teltoissa ja leirissä on mahdollisuus tarpeen tullen lämmitellä erämökissä. Pakkaathan varusteesi rinkkaan niin, että sinun on mukava liikkua metsässä rinkka selässä. Ulkovaatteiden ja lämpimien vaatteiden lisäksi tärkeää on varustautua coretex kengillä, jotka ovat tukevat. 

Makuupussin on oltava riittävän lämmin, sillä yöllä tulee helposti kylmä. Muistathan katsoa oman maakuupussisi soveltuvuuden vuoden ajan lämpötiloihin! 

Käytössä on ulkovessa, eli huussi. Peseytymismahdollisuutta ei leirissä ole, joten mukaan kannattaa pakata sellaisia hygieniatarvikkeita, joihin riittää pieni määrä vettä. Hyviä ovat myös erilaiset kosteus- ja hygieniapyyhkeet. Sähköä ei leirissä ole, joten valoa saamme avotulesta, sekä lampuista. Varaathan mukaasi tasku- tai otsalampun. Käythän läpi huolelliseti myös pakkauslistan, josta löydät kaikki välttämättömyydet retkeä varten. 

Retkillä olemme offline-tilassa, joten keräämme puhelimet leiriin saavuttuamme. Muistathan informoida läheisiä tästä. Tervetuloa nauttimaan luonnosta, omasta ajasta ja offline-tilasta.

Yön yli retket vain yksityisporukoille. Voit laittaa retkistä kyselyä alla olevasta yhteystietolomakkeesta.

Hyvinvointia sinulle!

Jos haluat ensimmäisenä tietää seuraavasta retkistämme tai mitä muuta järjestämme, tilaa hyvinvointikirjeemme sähköpostiisi jo tänään!

Saat lisäksi paljon vinkkejä arjessa jaksamiseen ja oman hyvinvoinnin lisäämiseen!

Kiitoksena saat ensin rentoutumisharjoituksen!

Shopping Basket